Bevetti


Globus Mladi grašak sa šargarepom za decu 200g

Šifra: 7574001.pngSastojci: Povrće u različitim proporcijama (sitna šargarepa, grašak), voda, šećer, so, prirodna aroma.

• Bez GMO
• Bez veštačkih aroma
• Bez konzervansa i aditiva
• Bez BPA
• Reciklirajuća ambalaža
• Pogodno za vegane

Grašak je povrće sa visokom hranljivom vrednošću. To je jednogodišnja biljka iz porodice zrnastih mahunarki. Bogat je izvor ugljenih hidrata, vlakana, proteina, masti i lecitina kao i vitamina C, B1 i B2. Koristi se kao prilog jelima i sastojak velikog broja salata.
Grašak je jedna od najpoznatijih povrtarskih kultura koja se seje u proleće. Ovo čudotvorno povrće treba da uvrstite u ishranu jer čuva nervni sistem, kosti i srce.
Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam.
Šargarepa je dvogodišnja povrtarska biljka sa korenom narandžaste boje koja ima veliki značaj u ishrani. Koristi se u svežem stanju, kuvana, konzervirana, seckana suva. Šargarepa je bogata vlaknima, antioksidansima, mineralima. Poseban značaj se pridaje visokom sadržaju betakarotena, provitamina vitamina A koji izuzetno povoljno deluje na kožu.


Hranljive vrednosti (na 100 g oceđenog proizvoda)
Energetska vrednost (kJ) 263/ (kcal) 63
Masti (g) 0,6 od kojih zasićene masne kiseline (g) 0,2
Ugljeni hidrati (g) 8,8 od kojih šećeri (g) 3,7
Vlakna (g) 4,2
Proteini (g) 3,4
So (g) 0,57
Komercijalni naziv proizvoda: Globus  KIDS GRAŠAK SA ŠARGAREPOM  200g
Pakovanje proizvoda: 6 komada u kutiji
Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi kompletni i bez grešaka.